onsdag 4 juni 2014

Med känsla för katt


Det här med att skaffa katt känns på något sätt svårare än att få barn. Barn har jag ju varit själv och då är det lätt att inbilla sig att man vet lite hur de tänker och när de har växt till sig lite så kan man ju fråga dem hur de vill ha det. Men katt har jag aldrig varit eller haft och nu närmar det sig... Snart flyttar det in en katt här och jag är full av frågor! Kommer han att trivas med oss? Hur tänker katter? Vad vill de få ut av livet? På den sistnämnda frågan har jag knappt svar när det gäller mig själv eller det har jag men svaret varierar nog en del....Katter sover ganska mycket och jag tror att de gillar höga höjder så jag prövar mig fram för att få en bättre känsla för katt. Det här kändes alldeles för högt och farligt för en liten katt men med ett par kuddar ovanpå skåpet så blev det en bra och rätt så bekväm utkikspost för en mamma (ända tills jag blev upptäckt av ett elakt barn och bombarderad med othellobrickor). Nej, katten ska få ett eget klösklättertorn, lagom högt och jätte, jätte fult men det är tydligen väldigt viktigt med ett sådant. Sen kan vi ligga i varsin ända av vardagsrummet på våra torn och stirra ut varandra, det ser jag fram emot.

4 kommentarer :

 1. Du är ju inte klok, Madicken.
  Det tog en stund innan jag såg att du var HÖGST upp på skåpet, dagens bästa bild. Helt klart! Den här spar jag och tar fram och kikar på när jag tycker det är ovanligt tråkigt att arbeta, som en bättre fruktstund!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha det låter bra! Du kanske har något bra skåp som du kan klättra upp på när du får tråkigt eller under. Kram//Sanna : )

   Radera
 2. Du är så underbar...roligt att se dina bilder och läsa dina texter!!! Hur kom du upp??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! : ) Jag tog en stege som nästan räckte ända upp, sista biten fick jag klättra på skåpet, tur att det står tungt och stadigt. Upp var ok ner lite läskigare.... //Sanna

   Radera

Vad tycker du?