torsdag 13 december 2012

Årets lucia


 Jag fick aldrig vara lucia i skolan, det fanns dom som inte brydde sig ett dugg över att dom aldrig blev valda och så fanns det dom som låtsades att dom inte brydde sig, jag låtsades.  För några år sedan hittade jag en ansiktslös lucia på loppis. Nu får jag bestämma vem som får äran att lussa för oss varje år. Den här gången har jag valt Ricky Gervais, mest för att han är rolig men jag är fortfarande lite bitter över att jag aldrig blev vald så därför känns det bra att göra narr av lucian med en skäggig gubbe och ett bajskorvsljus.
Men själva luciatraditionen älskar jag och vill gärna titta när det lussas på tv eller på riktigt. Nästa år kanske jag ska sätta mitt eget ansikte på lucian och stoppa i ett riktigt fint ljus. Då kanske jag kan hela min sorg över att alltid bara vara tärna.               
               Men hur håller hon egentligen i lussekatten, balanserar hon den på sina bröst eller?


1 kommentar :

  1. Jag fick heller aldrig vara lucia men har låtsats så bra att jag inte brytt mig så jag själv gått på det men nu när jag läser din bikt hör jag en lite bitter röst långt in som muttrar surt över att en rödhårig fräkenpingla aldrig ens kom på tal bland alla blonda pinglor. Men NU har jag fått REVANSCH (med lottens hjälp jiihaa) då min dotter fick äran.
    Fast en gång svimmade jag som tärna och stal showen för lucian och det var nästan lika bra som att vara lucia. Fick en kommentar senast igår på facebook sisådär 40 år efteråt av en gammal klasskamrat som än idag minns den händelsen. Jag tror inte hon minns vem som var lucia. hehehe
    Ricky kan axla vilken roll som helst! :)

    SvaraRadera

Vad tycker du?