fredag 3 juni 2016

Sommarkycklingar på väg!


Nu tar de över trädgården med sina fantastiska blomsterspjut, jag plockar stora buketter och bär stolt in lupinrna för att minuterna senare få bannor av min man som ska springa Stockholm marathon i morgon. Inget får förstöra uppladdningen, särskilt inte blommor. Visst förstår jag men begriper inte hur man kan föredra ett marathon framför en vacker blombukett.  


I den glödande eftermiddagssolen släpper jag ut hönorna i trädgården, blir sedan stående en lång stund och tittar på när de dricker ur fågelbadet. Jag blir nästan alltid trollbunden av deras förehavanden. Och deras kuttrande, gulligast är de blivande mammorna i hönshuset de har ett helt annat läte nu när de ligger på ägg. 


Jag tror nästan dom önskar sig en liten damm att doppa fötterna i. 


Och titta! Den första kycklingen är på väg ut, det piper redan inifrån äggen. I morgon har vi förhoppningsvis en eller flera små dunbollar i hönshuset. Har ingen aning om vilken färg det blir på dem. Längtar efter soluppgång :)

1 kommentar :

  1. Å, jeg liker bloggen din så godt! Og hvor herlig er det ikke at det finnes en blogg med høner (og snart kyllinger)!? Supert :)

    SvaraRadera

Vad tycker du?