torsdag 16 januari 2014

Ödet


Den här fågeln, en lärkfalk blev jag snuvad på för ett par år sedan. Jag ringde på en annons och visst den var fortfarande till salu men sen gick någon dag och en annan köpare han knipa den (mitt fel, visst).

Denna köpare visade sig vara en arbetskamrat till min man och han berättade glatt om sitt (mitt) fynd på jobbet. Ja, ja sen gick det några år och arbetskamraten tröttnade på fågeln. Då fick jag chansen igen och den här gången var jag snabbare.

                                         Nu är vi tillsammans, precis såsom ödet ville.
Fast nu luras jag lite för jag har gett pipin till ett av mina barn som är fågelintresserad, det var det som var tanken från början och han blev överlycklig. Jag föredrar uppstoppade djur som sitter lugnt och fint, de ska inte se ut som att de vill picka/riva ut ögonen på en.

5 kommentarer :

 1. det ligger någon typ av magi över uppstoppade djur...tänk ett plötsligt flax där någon stans vid lunch!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...ja så fort man vänder ryggen till...

   Radera
 2. Uj, lite läskig var den minsann...Men vacker.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar små hälsotips och här kommer ett ganska viktigt sådant. Akta dig för att pilla för mycket på den. Många gamla uppstoppade djur fullkomligt läcker arsenik omkring sig. I övrigt så har du så cool hårfärg. Hojta om jag får plåta den någon gång. (Ja, du kommer väl med på köpet)

  SvaraRadera
 4. Åh vad jag saknar att vara rödhårig!!! Din färg - och du - är så vacker!
  Själv rakade jag av mig allt och tänkte spara ut för att se hur grå/vitskiftningarna blir... men jisses. Inte färga håret - ALLS?! Gaaaah :-)

  SvaraRadera

Vad tycker du?