lördag 6 augusti 2016

Lördagshurra!


Vi har blitt med dörrar!
Dörrar till ett växthus som vi inte riktigt vet om vi f å r bygga än (men tror/hoppas på ett ja från kommunen). Hur som helst, precis sådana dubbeldörrar som jag drömde om, höga (2,55 m) och en massa små rutor och till och med ett brevlådeinkast i mässing (sitter på dörrhalvan som inte syns). Så fina!  Som extra bonus hittade vi dessutom 23 spröjsade fönster med glaset kvar i nästan alla, kolla in ljusreflektionerna i fönstret bredvid dörren... Jag måste bara lära mig att tycka om att putsa fönster annars blir det jobbigt med ett växthus byggt av spröjsade fönster.


Och ett nött gammalt dörrhandtag som gnisslar som musik....


Och hurra för lördagsutflykt till ett obekant litet cafè på landet, Forsbykvarn. Underbara mackor i solen plus en liten damm att titta på. Fast våra konstiga 12-åringar förstod inte vitsen med att åka bil en halvtimme ut på landet när man kan göra mackor hemma i stan...   


Lilla dammen.
 (saknade dock ett par vackra svanar eller någon fin liten badfågel att kasta brödsmulor till). 


Augustis vackraste blomma, höstanemon.


Och tänk tistlar, ogräs som funkar som snittblomma!
 Fast lite jobbiga "blommor" som fastnar i håret, kattens päls och kläderna. Men om man låter bli att lukta eller närmar sig dom så gör dom sitt jobb som lördagspynt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Vad tycker du?