söndag 26 juni 2016

Hemma hos pullorna igen


Hönorna värper igen efter ett kort sommaruppehåll, jag har ingen aning om varför de gör uppehåll ibland men de behöver väll helt enkelt bara få vila sina små äggstockar. Härligt med egna ägg igen i alla fall.


Kvällens regnskur får skymningen att falla tidigare och ljusslingorna runt hönsgården tänds. Jag är ett stort fan av automatiskt påslagning av ljus både ute och inne. Önskar mig rörelseljus i varenda vrå, tänk att vandra omkring hemma i slottet och få lamporna tända och släckta av osynliga händer... men det är ganska dyrt så än så länge har jag det bara i vår hall. Utomhus får de osynliga händerna hjälp av ett mörkerrelä. 


 Min syster släpade hem den här gamla mjölkkannan från en öde ö i Mälaren, nu har jag lagt beslag på den och hade tänkt fylla kannan med jord och plantera en solros. Med stor möda bankade jag loss locket som rostat fast, när jag sedan vände upp och ner på den för att hälla ut gammalt vatten som jag tyckte mig höra klucka omkring där inne så insåg jag att hela botten var borta, sönderrostad. Men den är ju fin bara som den är och om jag inte flyttar på den så kan jag ju faktiskt fylla den med jord och plantera precis som jag tänkt. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Vad tycker du?