söndag 12 januari 2014

Köks stök


Bananomelett, perfekt när man är både hungrig och sötsugen. En mosad mogen (helst övermogen) banan, två ägg och en 1/2 dl havregryn blandas och steks i några minuter på medelvärme. Toppa med kanel.


Från min mamma, på min födelsedag i november, en knallrosa julstjärna som släpper ett blad då och då. Den har dekorerat många smutsiga diskstaplar med sina vackra toppblad. Några gånger har jag till och med struntat att diska bara för att inte förstöra när hon gjort så vackert.Gult och turkost, om jag fick bestämma så skulle den svenska flaggans blåa färg bytas ut mot turkost.Den här brickan tillät jag mig inte att köpa när jag hittade den på en loppmarknad, jag har ju redan för många....dagen efter kastade jag mig iväg dit i panik, den var kvar....


Eftersom vi möblerat om och äter alla middagar i matrummet så kan jag och köksbordet pusta ut, vi behöver inte skiljas åt (bordet har krymt eller så har barnen blivit för stora och för många).                                                                      Tack för maten.


2 kommentarer :

  1. Bananomelett. Aldrig hört talas om. Det ska nog testas en dag. Och jag håller med dig om det turkosa och gula - otroligt vackert!

    SvaraRadera
  2. jag jobbar hemma med" konsten" idag...tre gamla bananer på bänken, det blir till att testa omeletten till lunch helt enkelt. Älskar att inte behöva kassera mat.

    SvaraRadera

Vad tycker du?