fredag 29 november 2013

Äntligen!!!


Äntligen får jag äta deg och baka pepparkakor. Det här är det bästa med julen! Jag gör egen deg efter ett recept ur Rosendahls kokbok som jag gjort om lite, mörk sirap istället för ljus, mer kryddor och farinsocker. I år har jag dessutom ett perfekt bakbord att stå och kavla på, ungefär två utkavlingar per gång är lagom att baka annars blir jag alldeles urlakad och hatar alla som vågar visa sig i köket.


I Januari i år hittade jag världens bästa peparkakeformrulle på loppis. Jag brukar låna min mammas men nu har jag äntligen blivit stor och kan stoltsera med min egen.


Den funkar som så att man bara rullar den över degen och får hjärtan eller stjärnor i rad beroende på vilken rulle man sätter fast, genialiskt! Mellanrummen gräddar jag också, det måste bli mycket att äta eftersom jag inte är ensam i familjen om att hets äta pepparkakor.


Så när barnen kom hem från skolan idag kunde jag stå i köket med smulor i mungiporna, en stor hög pepparkakor och håva in beröm för "världens bästa mamma som bakar världens bästa pepparkakor". I sådana ögonblick känns det bra att vara mamma, när jag ska få dem att städa eller göra läxan känns det inte riktigt lika kul.

2 kommentarer :

  1. Coolt att du gräddar mellanrummen!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha, ha ja eller så är jag en väldigt lat pepparkaksbagare.

      Radera

Vad tycker du?