fredag 6 september 2013

En perfekt helg....


Jag tänkte att om jag bestämmer redan nu vad som ska hända den här helgen så blir den nog precis som jag vill att den ska vara.... Då bestämmer jag att vi blir hemma och röjer runt i höstsolen och får massor gjort i trädgården. Den där avlånga stenklumpen som syns i bakgrunden den lyfter vi till sin rätta plats, plötsligt så väger den inte ett ton så det fixar vi enkelt. Det var ungefär två år sedan den hamnade där den ligger nu och jag har tjatat om den i 104 veckor, men nu så ska den flyttas.



Jag sätter sommarens sista blommor i håret och plockar sen flera fång och tar in i huset, men det syns inte alls att jag har varit framme med saxen för busken har miljoner blommor kvar.....



Efter det åker jag en sväng till skogen och plockar mer mossa, eller nej de stora barnen cyklar dit och plockar en hel påse åt mig. När de kommer tillbaka med rosiga kinder fyller jag massor av skålar med kuddig, grön mossa. Skitsnyggt blir det!



Sen skördar alla fyra syskonen våra pumpor tillsammans och jag tjuvlyssnar lite på dem. De skrattar och pratar om mig, de säger att det finns ingen som kan få saker att växa så bra som våran mamma. Tillsammans arrangerar vi alla pumpor vackert på stentrappan, några ger vi bort till tacksamma grannar, vi har ju så många ( för mamma är så duktig på att odla).



När mörkret faller över våra krattade grusgångar, luckrade rabatter och pyntade och städade trädgård kurar vi under filtar och dricker te i bersån. Vi nickar mot varandra och enas om att det här blev en magisk helg. Ja, jag sa ju att det skulle bli en perfekt helg om jag fick bestämma mumlar jag lite för mig själv, man vill inte vara en besserwisser.

2 kommentarer :

  1. Ni bor så fint! Kram Joa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag hade turen att få köpa min morbrors hus som i sin tur köpt det av min mormor. Av tio barnbarn var det bara jag som var intresserad, en stor barndomsdröm som föll in. Min andra dröm, att det en dag skulle visa sig att jag är en bortrövad prinsessa, den har fortfarande inte slagit in....

      Radera

Vad tycker du?