tisdag 3 maj 2016

Containerfynd


När jag var liten kunde jag göra fantastiska containerfynd, det var före loppisarnas tid. Jag kröp omkring tillsammans med min lillasyster inne i containrar och fascinerades över alla grejer som folk gjorde sig av med. Men faktiskt så går det fortfarande att fynda...

Krukor!!!
 Ja på bilden ser de ju pyttesmå ut men det här är inga vanliga små fjösburkar utan mer hinkar med krossade tomater som någon pizzeria gjort sig av med. Det är inte första gången jag försöker sticka in huvudet i en container för att eftersöka något liknande men hittills har jag bara stött på vanliga tråkiga burkar med pappersetiketter, de här har trycket direkt på plåten. Med en syl slog jag hål i botten på de krukor som ska stå ute så att överflödigt vatten kan rinna ut. 
Medan jag stod med kinden hårt pressad mot containern och hela armen inuti för att nå så många burkar som möjligt kom en hjälpsam gammal man fram och erbjöd mig sin påse med tomma kattmatsburkar...han förstod inte riktigt skillnaden på sina burkar och mina superfynd. 
Nu har jag uppgraderat mig med en tång och har allt som allt fått upp sex fin fina tomatburkskrukor. Jag kommer att hålla containern under hårdbevakning....      

1 kommentar :

  1. jag bor i samma hus som en pizzeria som använder samma sås! skönt att jag inte är ensam om att lägga rabarber på de här burkarna (i mitt fall är det grovsoprummet som gäller, alltid med risk att någon granne ska klampa in) ... de är verkligen i en perfekt storlek. jag har snart kittat upp tillräckligt, men hojtar om jag hittar fler!

    SvaraRadera

Vad tycker du?