tisdag 4 november 2014

Hemma under nyponbågen.


I morse vaknade jag i ett soligt Rom och åt frukost i vårt gula kök, nu har jag landat här hemma i det grå. Fast jag har längtat efter mina djur, mitt hus och min vardag så det känns bra att komma hem.


  Innan vi for plockade jag in en väldigt lång nyponkvist, den lyser fortfarande upp i fönstret.Jag har inga problem med att överleva den här gråa årstiden, jag älskar ju att få tända lampor och ljusslingor, levande ljus är också fint men jag älskar elbelysning. Mycket i alla färger och då passar det ju bra med med grått väder runt omkring.


Nu ser jag fram emot att slippa semestergnället som jag tycker är snäppet värre än vardagsgnället. Barn ska tindra med ögonen och vara tacksamma när man tar dem med ut på äventyr, eller hur? Själv blir jag överdrivet lyrisk över allt jag ser och hör när jag reser, det främmande språket, de små fontänerna, gamla sneda hus, växter, träd, konstiga kottar, människor, kaffe på en vinglig stol i solen på ett torg, samma gamla duvor som vi har hemma fast lite annorlunda för de bor ju utomlands, ohh! ahh! osv....

1 kommentar :

  1. Underbart sätt att hantera det grå, och JA! barn skall tindra av tacksamhet för ett sådant äventyr.
    Ha en underbart grå och färgsprakande ljusslingedag.

    SvaraRadera

Vad tycker du?