fredag 15 november 2013

Ananas X 12


Det började bli så kallt och blött där ute i novemberträsket och jag noterade att det här bordet inte såg ut att må så bra av höstrusk så jag lät det flytta in i köket istället. Familjen beklagar sig över att det har blivit trångt i köket men jag älskar min lilla köksö och jag bestämmer att det ska få stå kvar.
Ananasen har jag inte bara köpt för att den är god utan mest för att den är snygg. Den är så snygg att det smittar av sig på omgivningen och för att ni ska förstå hur jag menar så har jag tagit ananasen på en liten tur runt i huset....


Jag tycker inte att jag behöver tillägga så mycket till bilderna, ananasen får tala för sig själv.

Fast bara en sak måste jag få säga, när jag var liten och fyllde år fick vi alltid konserverad ananas till frukostfilen (man tar alltså bort allt det snygga och stoppar ner köttet i en plåtburk, inget roligt alls kvar, men gott)  och på den tiden var det väldigt festligt. Och för att hylla mig lite extra så fick ananas just den dagen heta sannanas.                Att trappan behöver moppas märks inte när man enbart har ögon för ananasen.                                     En trist november utsikt blir plötsligt lite exotisk.


Till och med fiskarna får sig en släng av partykänslan som ananasen sprider, ingen annan frukt är lika piffig och glamorös som just ananasen. Fast nu har vi ätit upp den så nu är allt som vanligt här hemma igen. :(

2 kommentarer :

  1. Vackert hus och vacker ananas!

    SvaraRadera
  2. förstår precis! Ananasen är den absolut trendigaste frukten nu också, den finns liksom överallt. Själv provade jag med ananashuvud som alternativ till pumpan i Halloween. Inte något jag rekommenderar...väldigt söligt, men det sken vackert genom det snygga skalet :)

    ps. tack för turen i ditt/ert underbart inspirerande hem.

    SvaraRadera

Vad tycker du?