lördag 25 maj 2013

En husdröm (plan)


En dag ska jag rädda det här huset! Byta ut fulfönstren till sådana med spröjs och riva verandan (som knappt syns här), sen ska jag på något sätt flytta hela huset till min mammas ö och ställa det mitt i skogsdungen.
Huset ligger i ett trist industriområde mittemot affären där jag brukar handla mat och varje gång jag passerar det bygger jag vidare på mina planer. Först tänkte jag mig en helikopter transport men insåg samtidigt att det skulle bli ganska dyrt, fast det var kul att fantisera om. Nu siktar jag på att en vinter när isen ligger riktigt tjock köra det rakt över Mälaren och upp på ön. Sen när det är framme ska jag måla det mintgrönt och plantera klätterväxter runt hela huset. Inne i huset ska det vara alldeles tyst, bara en massa klockor som tickar i olika takt. Om det inte redan finns en taklucka så ska jag bygga en så att jag kan klättra upp och sitta på en av skorstenarna. Jag ska förstås inte överge huset som jag bor i idag det är bara det att det här huset verkar ropa på hjälp och det är nog bara jag som hör det. Det kan bli mitt sommarhus och dessutom känns det som att det här huset inte riktigt orkar med att ha folk i sig året om.
Nu återstår bara att vinna orimligt mycket pengar så att vi kan få ihop det, huset och jag.

2 kommentarer :

  1. Tror inte det där huset klär i mintgrönt. Men jag kan hålla med om att verandan inte riktigt passar in och spröjs hade varit fint. Vitt ska det fortsätta vara. Tror det trivs bäst så!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också om huset, brukar tänka på det när jag åker förbi. Kram Joa

    SvaraRadera

Vad tycker du?