söndag 14 april 2013

Städtjat-tjatstädning


En engelsk skolslips på linneskåpet i ett stökigt barnrum, ibland kan stöket vara fint på bild men aldrig i verkligheten...
Varje lördag är det samma tjat - om ni inte städar era rum så blir det inget lördags godis. Varje barn har sin taktik, en bara gråter för att det är så jobbigt att vika kläder och föresten så är det ni som stökar ner för ni lägger in saker i mitt rum hela tiden (hans saker). En annan skjuter upp det, jag gör det sen, TJATA INTE för då gör jag det aldrig. En tredje går in i sitt rum och läser kamratposten i en halvtimme lägger tillbaka den i hyllan och kommer sen ut och säger till -nu har jag städat. Sen finns det en som faktiskt gör det, städar och dammsuger för han avskyr spindlar och tror att man håller dom borta om man dammsuger ofta. Självklart säger jag, spindlar älskar damm, synd bara att dom springer in i nästa rum och väntar där i två dagar sen går dom in i ditt rum igen och kollar. Du borde nog dammsuga hela huset för att de ska flytta härifrån. Men det orkar han inte, tyvärr.
Själv så avskydde jag att dammsuga förr men en kompis pratade så lyriskt om dammsugning med glöd i ögonen så jag blev smittad av hennes entusiasm. Nu tycker jag också att det är lite skönt att dammsuga, "det blir ju så rent och fint och så slurpar det så härligt när smulor och grus åker in i munstycket". Jag tar så lätt efter andra som brinner för något, därför aktar jag mig noga för mormoner och jehovas. Efter fem minuter så skulle dom ha mig på kroken.

1 kommentar :

  1. Jag har varit här och kikat och jag kommer att kika mer. Jag njuter bilder och text. Tack! Hälsning Johanna

    SvaraRadera

Vad tycker du?