måndag 29 april 2013

Kålkalas


       I lördags firade vi en pensionär, en tonåring (13 i morgon) och en som blev straffmyndig.                 Men vi kunde lika gärna ha firat kålens dag. Kål är gott, billigt, vackert och nyttigt.


På bordet la jag ut dom yttersta ratade kålbladen tillsammans med rosor från en gammal torkad bukett. Till varmrätt år vi gräddstuvad kål (och hjort och polenta) men kålen var godast eller det var den kanske inte men det fanns för lite kål och då blev den godast. Kanske la vi lite för många kålblad på bordet....


    Några små krokusar fick jag också av Teodor som snällt gick ut och plockade när jag bad honom.
I morgon går jag upp i ottan och steker pannkakor till födelsedagsbarnet. Jag förvandlas alltid till en ängslig mamma när mina barn fyller år, vill så gärna att de ska känna sig super, super firade och speciella på sin födelsedag. Alltså börjar den här 13-årsdagen kl 06.30 med pannkaksstekning och när familjen har gått till skolor och jobb ska jag städa, handla mat och förbereda firande. Jag skulle egentligen ha jobbat men fick ledigt i natt så det finns gott om tid att vara ängslig.3 kommentarer :

 1. Men åh vad vackert! Jag vill också vara så där gullig och göra sådär fint! Kram Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du ÄR gullig när du skriver här, för då blir jag glad. //Kram Sanna

   Radera
 2. Åh vad rar du är!! Kram!

  SvaraRadera

Vad tycker du?