måndag 15 april 2013

Allt i allo skål


Blommor på bordet, snart finns dom gratis runt knuten. Tills dess får man köpa, helst sådana som håller ett tag eller torkar fint.


För länge sedan köpte min man en kampfisk och en guldfiskskål till den. Ibland fyllde han badkaret med vatten och släppte ner fisken där, så att den skulle slippa simma runt runt hela tiden. Han tyckte att han var snäll, jag sa att det var synd om fisken. Jag tror inte att de tål byta vatten hur som helst men det var fint med en fisk i badkaret, det borde man ha hela tiden. En fiskdamm, så sällan som vi badar så skulle det vara enkelt att skopa upp dem i en hink en liten stund. Fast det var ju det där med att de inte gillar att byta vatten. Kanske finns det sorter som inte bryr sig?


I alla fall, den här guldfiskskålen den passar utmärkt som vas och ibland blir den en bålskål. En bra sak med många användningsområden.
och istället för att duka fint till vardags så ställer vi fram burken med bestick på matbordet. Egentligen skulle vi kunna rationalisera bort besticken helt, i alla fall för en del av oss. Om maten smakar så är ansiktet ändå så nära tallriken att det knappt får plats en gaffel emellan.

1 kommentar :

  1. Åh vad fint med en fisk i badkaret, men jag tror heller inte det är så bra för fisken. Vackra blommor! Jag ska köpa blommor idag! :) Hälsning Johanna

    SvaraRadera

Vad tycker du?